Onzin over Samojeden

 

Er wordt een hoop onzin over samojeden verteld:

 

1. De Prijs Volgens een televisie programma zou een samojeed meer dan 8000,- kosten.

Complete onzin!

De waarheid: Bij de fokkers van de Nederlandse Samojeden Club varieren de prijzen van 1200 tot 1700,- en dat heeft niets met kwaliteit of gezondheid te maken: alle samojeden moeten aan dezelfde gezondheidseisen voldoen.

 

2. Vachtverzorging Er wordt beweerd dat een samojeed elke maand naar de trimsalon moet om gewassen te worden en getrimd. Pups zelfs elke 14 dagen in bad.

De waarheid: Een samojeed heeft een ondervacht die bestaat uit wol, die van nature water en vuil afstotend is. De bovenvacht bestaat uit gladde haren waar ook geen vuil aan blijft kleven. Is uw sam in een moddersloot gesprongen: na drie dagen is het vuil vanzelf uitgevallen. Alleen borstelen is voldoende, maar wel regelmatig nodig.

Die vacht valt 2x per jaar uit, zodat de vacht van een volwassen hond eigenlijk nooit ouder dan een half jaar is. Een samojeed heeft vrijwel geen lichaamsgeur.

3. Hypo-alergeen Mensen die allergisch zijn voor honden zouden van samojeden geen last hebben.

De waarheid: Een samojeed verliest helaas het hele jaar door haren, en net als wij, huidschilfers. Hoewel een samojeed geen lichaamsgeur heeft is hij dus beslist niet hypo-alergeen.

 

 

terug