Evenementen

Als je samojeden in actie wilt zien, bijvoorbeeld omdat je twijfelt over de aanschaf van een hond, kom dan naar een van de onderstaande evenementen. Je kunt dan kennis maken met verschillende fokkers en hun honden zien. Klik op de datum voor meer informatie.

 

datum evenement organisator plaats

zondag 2 juni '19 Clubmatch Samojedenclub Utrecht

zondag 1 sept '19 Wandeling Coby Rees Spaarnwoude

vrijdag 27 sept '19 Snow Planet Rivka Koops Spaarnwoude

zondag 10 nov '19 Step Training Eris Koops Halfweg

zaterdag 16 mei '20 JongeHondendag/Doedag Utrecht

zaterdag 27 juni '20 Clubmatch NSC Samojedenclub Utrecht

zondag 30 aug '20 Zwemvijver John Elbers Oeffelt

zondag 6 sept '20 Wandeling Coby Rees Spaarnwoude

zondag 1 nov '20 Step Training Eris Koops Halfweg

 

Clubmatch

Zondag 2 juni was de kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht. Keurmeester was Evert Verschoor, en er waren 37 honden ingeschreven. Beste van het ras werd Lusjkaya Rushana Aimokov van Els Mul.

 

 

De volledige uitslagen vind je op http://www.samojedenclub.nl/clubmatch.php

 

terug

 

 

Samojedenwandeling '19

Zondag 1 september 2019 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. We begonnen om 13:00 met koffie en appeltaart. Rond 14:00 gingen we op pad om een wandeling van ca 8 km te maken. Onderweg was n keer gelegenheid om een plaspauze te houden. Voor de puppy's en oudere honden was er een kortere route.

Omdat we zaterdag 31 augustus de hele dag bij het keurmeestersexamen in Woudenberg moesten zijn, hadden we ditmaal geen tijd om een lunch voor te bereiden, dus hadden we de deelnemers gevraagd zelf een broodje mee te nemen. Koffie, thee en jus d'orange waren uiteraard ruim voorradig. Daarom hebbenwe deze keer ook geen bijdrage gevraagd. Na terugkeer werden ook de sterke verhalen verteld. Zo rond 17:00 keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Graag tot volgende keer!

 

 

Inlichtingen bij coby.rees@planet.nl

Coby Rees

 

terug

 

 

Snow Planet '19

Eind september, als de sneeuw in de indoor-skihal Snow Planet te Spaarnwoude ververst moet worden,was er een dag waar de honden een uurtje in de sneeuw mogen dollen. Helaas gaat dit evenement niet meer door, vanwege een nieuwe exploitant.

 

 

Inlichtingen bij rivka.koops@hotmail.com

terug

 

 

Steptraining '19

 

Zondag 10 november hebben we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden voor de step gehouden. Er was een flinke opkomst: er waren 10 ervaren steppers aanwezig . De trail moest iets aangepast worden omdat er een belangrijke brug in onderhoud was. De trail voor de grote honden werd daardoor iets langer dan 8 km, het puppy-rondje werd iets korter dan 1 km. Een aantal nieuwkomers heeft voor het eerst met de hond voor de step gelopen, en ze hebben de smaak te pakken! .

Ida met nieuwe step klaar voor de start

 

We begonnen om 10:00 met koffie en krentebrood , tompoezen( omdat John Elbers Jarig was) en chocolade muffins (omdat Nathan Jansen jarig was.) Na afloop tracteerde Coby Rees ons op een kop erwtensoep. Rond 13:00 gingen we weer huiswaarts.

Inlichtingen bij Eris Koops: eris@naschja.nl

 

terug

 

Samojeden-Doedag is afgelast

 

Zaterdag 16 mei zou de Nederlandse Samojeden Club een gecombineerde Jonghonden dag / Samojeden Doedag op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging houden

Het zal duidelijk zijn dat door de huidige corona-crisis dit evenement dit jaar niet meer doorgaat, maar naar het voorjaar van 2021 verschoven wordt.

Bij de jongehondendag worden de nesten van het afgelopen jaar besproken. Alle pups, hun moeder en als het kan ook hun vader zijn daarbij aanwezig.

 

 

Na de puppybespreking begint de Doedag, waar u met uw hond allerlei activiteiten kunt ondernemen, zoals een behendigheidsbaan, steptraining, intelligentiespelletjes, maar waar ook stands van diverse firma's zijn op het gebied van voeding, gezondheid en uitrusting. Om met uw hond deel te nemen wordt een kleine bijdrage in de terreinhuur gevraagd. Aanmeldingsformulieren komen tegen die tijd in Samovaria, op de website www.samojedenclub.nl en op facebook.

Inlichtingen bij rivka.koops@hotmail.com

 

 

 

 

Kampioensclubmatch Nederlandse Samojeden Club is afgelast

 

 

De kampioens clubmatch van de NSC wordt naar volgend jaar verplaatst de keurmeester blijft mw Wilma Hell-Frijters. Tussen de keuringen door is er alle gelegenheid de honden individueel te bekijken en met de eigenaren en fokkers te spreken. Het inschrijfformulier komt op de website www.samojedenclub.nl Bezoekers zijn welkom en hebben gratis toegang.

 

terug

 

 

 

Samojeden Zwemvijver gaat door

 

Zondag 30 augustus 2020 wordt er zoals vorig jaar weer een gezellige middag georganiseerd in Oeffelt.

Wat gaan we doen: vanaf 14:00 worden jullie verwacht bij de zwemvijver t Poeleke.

De speeltuin is volkomen afgezet en de honden kunnen er niet vanaf. Er is een grote vijver waar ze lekker in kunnen zwemmen water is volkomen schoon.

Er is ook een grote speelweide waar ze lekker kunnen rennen

Er is een kantine aanwezig waar alles verkrijgbaar is van koffie tot versnaperingen

 

Wanneer vind dit plaats: Zondag 30 augustus vanaf 14:00 tot 17:00

Adres: Scheperstraat 2a, 5441 PN Oeffelt 

 

 

Kosten 5 per hond. Opgeven kan bij mij of via facebook: John.elbers@ziggo.nl

 

Dus schrijf je snel in er is plaats voor een beperkt aantal honden ongeveer 50

Voor meer informatie kijk even op de site: http://www.hondenzwemvijver.nl/

 

Hoop op jullie komst , John Elbers

terug

 

 

Samojedenwandeling was groot succes

Zondag 6 september '20 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Het was te merken dat mensen toe waren aan een "uitje", er waren 52 deelnmers, een absoluut record.

Het koste ons geen moeite om ons aan de corona-regels te houden, en gelukkig hebben we van geen enkel besmettingsgeval gehoord.

Tot volgend jaar maar weer!

Inlichtingen bij: coby.rees@planet.nl

 

 

Coby Rees

 

terug

 

Steptraining Halfweg is afgelast

 

Zondag 1 november '20 zouden we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden voor de step houden.Maar aangezien we met niet meer dan 4 personen buiten mogen samenzijn kan de training niet doorgaan.

We wachten af of we later in het seizoen misschien iets anders kunnen organiseren.

 

Jal en Inuk doen hun best: www.youtube.com/watch?v=EkVFeDoQYB8

 

Inlichtingen bij Eris Koops: eris@naschja.nl

 

terug