Evenementen

Als je samojeden in actie wilt zien, bijvoorbeeld omdat je twijfelt over de aanschaf van een hond, kom dan naar een van de onderstaande evenementen. Je kunt dan kennis maken met verschillende fokkers en hun honden zien. Klik op de datum voor meer informatie.

 

datum                                              evenement             organisator             plaats

zondag 2 juni                                  Clubmatch               Samojedenclub      Utrecht

zondag 1 september                    Wandeling               Coby Rees                Spaarnwoude

vrijdag 27 september                  Snow Planet            Rivka Koops             Spaarnwoude

zondag 10 november                  Step Training          Eris Koops                Halfweg

 

 

Clubmatch

Zondag 2 juni was de kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club  op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht. Keurmeester was Evert Verschoor, en er waren 37 honden ingeschreven. Beste van het ras werd Lusjkaya Rushana Aimokov van Els Mul.

 

 

De volledige uitslagen vind je op http://www.samojedenclub.nl/clubmatch.php

 

terug

 

 

Samojedenwandeling

Zondag 1 september houden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. We beginnen om 13:00 met koffie en appeltaart. Rond 14:00 gaan we op pad om een wandeling van ca 8 km te maken. Onderweg is één keer gelegenheid om een plaspauze te houden. Voor de puppy's is er een kortere route.

Na terugkeer is er een lunch, waarbij ook de sterke verhalen verteld mogen worden. Zo rond 17:00 zullen we moe maar voldaan huiswaarts keren. Voor de onkosten vragen we een bescheiden bijdrage van €5,-

 

 

Aanmelden bij coby.rees@planet.nl  uiterlijk donderdag 29 augustus,  ivm de boodschappen. Je krijgt per mail de bevestiging en de route-beschrijving. Tot ziens in spaarnwoude!

Coby Rees

 

terug

 

 

Snow Planet

Eind september, als de sneeuw in de indoor-skihal Snow Planet te Spaarnwoude ververst moet worden, is er een dag waar de honden een uurtje in de sneeuw mogen dollen. Na afloop is er een warm buffet voor de baasjes, €15,- per persoon. Bij de ingang staan allerlei stands waar hondespullen verkocht worden.

 

 

Meld je aan bij rivka.koops@hotmail.com

terug

 

Steptraining

 

zondag 10 november houden we een gezamenlijke training met samojeden voor de step. We doen dat op onze eigen trail in Houtrak, bij Halfweg. De trail is ongeveer 8km lang, en heel afwisselend door bos, weides en over verwaarloosde wandelpaden. Iedereen die met z'n hond voor de step traint is welkom, maar ook de mensen die het eens willen proberen met hun sam. De ervaren deelnemers zijn graag bereid je daar mee te helpen. Ook hier is een puppy-rondje van ruim 1 km om het te proberen.

 

 

We beginnen om 10:00 met koffie en krentebrood (en meestal meer lekkers.) Na afloop tracteert Coby Rees iedereen op een kop erwtensoep. Rond 13:00 gaan we weer huiswaarts.

Inlichtingen en aanmelden bij Eris Koops:  eris@naschja.nl

 

terug